2021-11-28    
Név:
Jelszó:
  
Regisztráció
Fórumaink
Olvasói levelek (5)
Kiadja:
Magyar Jazzkutatási Társaság
1023 Budapest, Lukács utca 4.
Főszerkesztő:
Simon Géza Gábor
06-30/736-3358

Alapítva: 1995. január

2011 mérleg és közhasznúsági jelentés:
2011_merleg_khjel.pdf

A Magyar Jazzkutatási Társaság a jogszabály adta lehetőségekkel élő támogatói jövedelemadójuk egy százalékát utaltatták át egyszámlánkra. Az összeget jelen kiadvány költségeihez használtuk fel. Köszönetet mondunk mindazoknak, akik bennünket és ezzel lapunkat támogatásra érdemesítették.

1995-01-01 • SGG
DUDÁS LAJOS: MAYDANCE

Lajos Dudas (clarinet)
Maydance (Jazz Oktatási és Kutatási Alapítvány, 1995)
Philipp van Endert (guitar)

with Kurt Bilker (drums) and Janos Szudy (percussion)

Dudás Lajos olyan művész, aki állandóan fejlődik és változik, kutató és felfedező. Klasszikus zenei klarinétművek elôadójaként éppúgy ismert, mint zeneszerzőként és jazzmuzsikusként. Németországban letelepedve az európai jazzszínpad legelismertebb klarinétosai közé került és a francia Jazz Magazine “a modern jazz korszakának klarinét megújítója”-ként aposztrofálta.

A fiatal gitáros, Philipp van Endert partnerétől nemcsak hangszerében, hanem stílusában is különbözik.

A neves Berklee College of Music (Boston, Massachusettes) diplomása, stílusa a fusion és jazz-rock iránti vonzódásról tanúskodik. Tanárai - Steve Khan, Rick Peckham és Bret Willmott - közvetítésével sajátította el az amerikai zenekultúra gyökereit.

Mindezek következményeképpen a két művész együttműködésének eredménye sokkal több mintsem zenészek egyszerű találkozása. Különböző zenei felfogások és előadási módok, különböző stílusok és különböző generációk ütköznek egymással. Érdekfeszítő dialógus keletkezik Dudás Lajos érzékeny szabad tonális játéka és Philipp van Endert erőteljes ritmusa között: az öreg kontinens találkozik az Újvilággal...

Lemezborító-szöveg