2021-10-21    
Név:
Jelszó:
  
Regisztráció
Fórumaink
Olvasói levelek (5)
Kiadja:
Magyar Jazzkutatási Társaság
1023 Budapest, Lukács utca 4.
Főszerkesztő:
Simon Géza Gábor
06-30/736-3358

Alapítva: 1995. január

2011 mérleg és közhasznúsági jelentés:
2011_merleg_khjel.pdf

A Magyar Jazzkutatási Társaság a jogszabály adta lehetőségekkel élő támogatói jövedelemadójuk egy százalékát utaltatták át egyszámlánkra. Az összeget jelen kiadvány költségeihez használtuk fel. Köszönetet mondunk mindazoknak, akik bennünket és ezzel lapunkat támogatásra érdemesítették.

2010-09-27
A Brooklyn-hídtól a Lánchídig
Október 24-én ünnepli negyedszázados jubileumát a Bohém Ragtime Jazz Band a Művészetek Palotájában. A zenekar a világ valószínűleg legsokoldalúbb jazzbandje, a 8 zenésznek "hivatalosan" összesen 15 hangszere van, de a gálaestig ez a szám az ígéretek szerint felmegy 20-ra (és persze mindegyiken játszanak is). A Bohémek a világ szinte összes nagy tradicionális jazzfesztiválján megfordultak már, Berlintől Oslóig, Drezdától Bredáig, Poritól Montreux-ig, Asconától Bude-ig és Riminitől Sacramentóig.

Nem csupán jól megkomponált koncert lesz "A Brooklyn-hídtól a Lánchídig" címet viselő gálaest, igazi nagyszínpadi show-t és intim klubhangulatot ígérnek a Bohémek. A Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem színpadát a zenészeken kívül táncosok népesítik be Janicsek Gábor swingtánc-világbajnok és Bálint Brigitta boogie-világbajnok vezetésével és a Bohémekkel együtt ünnepel a swingtánc-legenda, az esten énekesként is fellépő fekete-amerikai Steven Mitchell Los Angelesből. Az est sikerét nem bízzák a véletlenre, a zenén és táncokon kívül a századelőről származó filmhíradó bejátszásokkal színesített előadást Fésős András rendező fogja össze.

Jegyek még kaphatók a www.mupa.hu honlapon és minden nagyobb jegyirodában, ill. rendelhetők a Bohém Ügyfélszolgálaton a help@bohemragtime.com e-mailen és a 20/336-4620-as telefonon.