2022-01-19    
Név:
Jelszó:
  
Regisztráció
Fórumaink
Olvasói levelek (5)
Kiadja:
Magyar Jazzkutatási Társaság
1023 Budapest, Lukács utca 4.
Főszerkesztő:
Simon Géza Gábor
06-30/736-3358

Alapítva: 1995. január

2011 mérleg és közhasznúsági jelentés:
2011_merleg_khjel.pdf

A Magyar Jazzkutatási Társaság a jogszabály adta lehetőségekkel élő támogatói jövedelemadójuk egy százalékát utaltatták át egyszámlánkra. Az összeget jelen kiadvány költségeihez használtuk fel. Köszönetet mondunk mindazoknak, akik bennünket és ezzel lapunkat támogatásra érdemesítették.

2003-07-22 • Komlós József
Shirley Horn: May The Music Never End

Shirley Horn: May The Music Never End

A Verve, mint az egyik legjobb jazz-márka új albumán egy jazz-legenda elevenedik meg. Az énekesnő a modern jazz, napjaink egyik legjobb neve a műfajban akivel olyan nagyságok is szívesen dolgoznak együtt mint a zongorista Ahmed Jamal vagy a szárnykürtös Roy Hargrove.

Ők ketten persze csak vendégek Shirley Horn lemezén, hiszen zenekara, mely valójában egy nagyon kellemes akusztikus hatású trió, és egy magyaros nevet is felvonultat a George Mesterházy zongorista, Ed Howard basszusgitáros és Steve Williams dobos összeállításban.

De a főszereplő persze mindenképpen és minden kétségen felül Shirley Horn, aki közel a blueshoz énekel általában drámaian de nem túl manírozottan. Ha kell akkor dramatizál is, amúgy Leonard Cohen-módra, de tipikusan fehér hangja inkább a musical világát idéi: ez különösen jól megfigyelhető a Yesterday előadásában. Vannak nagyobb néger hangok is az ő műfajában, de esetében az előadásmódba oltott érzelmek adják meg azt a pluszt, amely Shirley Horn-t egyedivé teszi.

Attól jó amit csinál, hogy komolyan gondolja, s ez lejön a lemezről is.

(2003.07.22. - Hírös.Index)