2021-07-23    
Név:
Jelszó:
  
Regisztráció
Fórumaink
Olvasói levelek (5)
Kiadja:
Magyar Jazzkutatási Társaság
1023 Budapest, Lukács utca 4.
Főszerkesztő:
Simon Géza Gábor
06-30/736-3358

Alapítva: 1995. január

2011 mérleg és közhasznúsági jelentés:
2011_merleg_khjel.pdf

A Magyar Jazzkutatási Társaság a jogszabály adta lehetőségekkel élő támogatói jövedelemadójuk egy százalékát utaltatták át egyszámlánkra. Az összeget jelen kiadvány költségeihez használtuk fel. Köszönetet mondunk mindazoknak, akik bennünket és ezzel lapunkat támogatásra érdemesítették.

2006-05-01
AKUSZTIKUS GITÁRFESZTIVÁL
2006. május 7-én az A38 hajón 19 órakor az Akusztikus Gitárfesztivál keretében a Nassler-Schneider Duo (D), a Veronique Gillet-Fernando Freitez Duo (B/YV) és a Szabó Sándor-Veronique Gillet Duo (H/B) ad koncertet.

A Nemzetközi Akusztikus Gitárfesztivál életrehívója és szervezője Szabó Sándor gitárművész, aki hangszerének világszerte elismert mestere; szólistaként és kamarapartnerként is a műfajok átjárhatóságának bizonyítása jellemzi, a kortárs improvizatív zene elsőrangú képviselőjének számít.

Jörg Nassler és Silvio Schneider Drezdában kezdte együttesként pályafutását; a flamencót és jazzt ötvöző zenéjükkel aratnak nemzetközi sikert.

A vallon Véronique Gillet a különböző népzenei hagyományokat is ötvöző zenéjében a magyar népzene is kitüntetett helyet kapott, erre utal a koncerten is elhangzó Lovak a Pusztán című magyarországi ihletettségű szerzeménye.

Fernando Freitez Gassan játékát, amely a latin-amerikai gitározás hagyományát őrzi, a klasszikus zene, a jazz és elektroakusztikus zene hatása jellemzi.