2021-10-21    
Név:
Jelszó:
  
Regisztráció
Fórumaink
Olvasói levelek (5)
Kiadja:
Magyar Jazzkutatási Társaság
1023 Budapest, Lukács utca 4.
Főszerkesztő:
Simon Géza Gábor
06-30/736-3358

Alapítva: 1995. január

2011 mérleg és közhasznúsági jelentés:
2011_merleg_khjel.pdf

A Magyar Jazzkutatási Társaság a jogszabály adta lehetőségekkel élő támogatói jövedelemadójuk egy százalékát utaltatták át egyszámlánkra. Az összeget jelen kiadvány költségeihez használtuk fel. Köszönetet mondunk mindazoknak, akik bennünket és ezzel lapunkat támogatásra érdemesítették.

2011-04-02
A huszadik Bohém Ragtime és Jazz Fesztivál
A 2011. március 25. és 27. között Kecskeméten megtartott huszadik Bohém Ragtime és Jazz Fesztivál a Liszt évforduló jegyében Liszt Ferenc és ragtime, valamint a jazz kapcsolatát taglalta többek között a „ragtime királynő”, a kanadai Mimi Blais és a „ragtime király” a norvég Morten Gunnar Larsen közreműködésével.

Az összes zongorista közreműködő a különböző zeneakadémiákon klasszikus zenei végzettséget szerzett és így egyáltalán nem volt meglepő, hogy Liszt Ferenc, Wolfgang Amadeus Mozart, Szergej Rahmanyinov, Frédéric Chopin, Edward Grieg és Thomas Gottschalk műveit igen magas művészi színvonalon szólaltatták meg eredetiben, majd bemutatták, hogy az egyes darabrészletek felhasználásával hogyan születtek világhírű ragtime- és jazzkompozíciók.

A Magyar Jazzkutatási Társaság a fesztiválra megjelentette Dr. Ittzés Tamás „Franz Liszt's Influence On The Ragtime And Swing Era - Historical and musical parallelisms” című kötetét.

A magyar nyelvű változat korábban a „Fejezetek a magyar jazz történetéből 1961-ig” című kötetben jelent meg.

A fesztiválra két lemezújdonság is megjelent: a „Bohém Trio + 1” első lemeze és a „Bohém Összes”: http://www.bohemragtime.com/hu/news.html.

A budapesti Bohém Klub legközelebbi budapesti estje április 14-én a Kulteában lesz: http://www.mkvm.hu/index.php?p=koncertlist&id=907&tbl=program