2021-10-21    
Név:
Jelszó:
  
Regisztráció
Fórumaink
Olvasói levelek (5)
Kiadja:
Magyar Jazzkutatási Társaság
1023 Budapest, Lukács utca 4.
Főszerkesztő:
Simon Géza Gábor
06-30/736-3358

Alapítva: 1995. január

2011 mérleg és közhasznúsági jelentés:
2011_merleg_khjel.pdf

A Magyar Jazzkutatási Társaság a jogszabály adta lehetőségekkel élő támogatói jövedelemadójuk egy százalékát utaltatták át egyszámlánkra. Az összeget jelen kiadvány költségeihez használtuk fel. Köszönetet mondunk mindazoknak, akik bennünket és ezzel lapunkat támogatásra érdemesítették.

2011-05-03
Zoller Attila

Zoller Attila ma a legismertebb és legelismertebb magyar jazzmuzsikus a nagyvilágban. Zenésztársai, tanítványai, rajongói egyre többet publikálnak róla. Simon Géza Gábor, a 2002-ben megjelentetett („Mindhalálig gitár. Zoller Attila élete és művészete”), majd 2003-ban bővített német nyelvű kiadásban („Immens gut. Attila Zoller. Sein Leben und seine Kunst”) forgalomba került Zoller Attila bio-diszkográfiák szerzője teljesen új szerkezetben, újabb, ezúttal angol nyelvű kötetet ír a zolleri életműről, amelyhez újabb dokumentumokat, elsősorban kereskedelmi forgalomba került hang- és videoanyagokat keres (sgg@jazzkutatas.eu) . Utóbbiak közül mindenekelőtt a Zoller Attila filmzenéivel készült műveket, például a „Tamara” című nyugatnémet filmet 1969-ből. A tengerentúli újrakiadások, antológiák Zoller felvételekkel szintén a keresőlistáján vannak.

Az új kötet lesz az első mű Zollerről, amely teljes egészében igen sok, nyomtatott oldalanként több, színes illusztrációval jelenik meg.

A kutatómunka során kiderült, hogy Zoller Attila mint egy regény fontos mellékszereplője, többször is megjelenik az „Abendland” című kötetben, amely 2007. augusztus 25-én jelent meg az ismert osztrák író, Michael Köhlmeier sokadik köteteként. A nagy sikerre való tekintettel napjainkig öt paperback kiadás is született és 2008. március 27-én már egy 24 CD-ből álló hangoskönyv is megjelent a nyomtatásban 784 oldalas kötetből.